Vi testar distribution med elfordon

På väg mot framtidens logistik.

3,5-tons distributionsfordon med 100 procent eldrift

Vi kommer under en testperiod använda ett 3,5-tons distributionsfordon med 100 procent eldrift för distribution av produkter från IKEA i Kungens Kurva. Elbilen, en Maxus EV80 från den kinesiska tillverkaren SAIC är ett lätt kommersiellt fordon med en räckvidd på 200 km.

Fossilfria bränslen

Vi på Widrikssons är måna om att prova olika typer av fordon och olika bränslealternativ för att erbjuda de mest klimatsmarta distributionslösningarna på marknaden. Elfordonet från SAIC är ett av de alternativ vi överväger inför framtida investeringar.

Vi kör idag på helt fossilfria bränslen såsom HVO 100 och biogas 100 men utvärderar kontinuerligt andra bränslealternativ för fortsatt minskad klimatpåverkan.

Test av räckvidd och infrastruktur

Paketdistribution har specifika utmaningar när det gäller ruttplanering och laddinfrastruktur och vi är väldigt spända på hur testet av Maxus EV80 faller ut. De faktorer som kommer utvärderas under försöket handlar om verklig räckvidd med fullastad bil, infrastrukturen för laddning, lastkapacitet samt körupplevelse.

Bilen kommer initialt användas för trottoarleveranser av möbler och styckegods från IKEA i Kungens Kurva. Testet kommer genomföras under perioden 10 – 23 september.

Fakta Maxus EV80

  • Maxlast: 950 kg
  • Lastvolym: 10,2 m3
  • Batteri: 56 KW (> 200 km räckvidd)
  • Laddningstid: Under 2 timmar (3 fas 32 A)
  • Avancerad elektrisk driv- och CVT-överföring
  • Högkapacitets litiumjon fosfatbatteri

Vi löser din logistik

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag med hållbara transportlösningar? Hör av dig till oss.

Certifieringar och dokument

Vi på Widrikssons Åkeri är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.Vi leder utvecklingen för miljövänliga transporter inom distribution. Läs mer här.

Hur kan vi hjälpa sig?

Skicka din fråga till oss.